Nyt se sitten plussasi tämän viikon tulos. Odotettavissa oli, koska ruokapäiväkirjan täyttäminen jäi vähälle, napostelua sitäkin enemmän ja lisäksi laskiaispullia ja Runebergin torttua. No, näihin takaiskuihin pitää tottua ja sitten taas tarkemmalla linjalla, että pääsen parempiin tuloksiin tulevalla viikolla.

Äsken kävimme Hesellä hakemassa "iltapalaa". Laskuri laski ja aika huima tilanne:

MINÄ: kanasalaatti 4 pistettä (jätin kananmunan puolikkaan syömättä, kylmä muna ei houkuttele, joten pistemäärä vieläkin pienempi oikeasti) ja moniviljasämpylä 2 pistettä, light cola 0 pistettä. Hieman sinihomejuustokastiketta, ehkä 1-2 pistettä. Koko annospussi olisi ollut 5 pistettä eli enemmän kuin salaatti itsessään. Yhteensä siis n. 7 pistettä.

MIES: Megahampurilainen 25.5 pistettä, Fanta 3 pistettä, ranskalaiset 5 pistettä ja kurkkumajoneesi 6,5 pistettä. Yhteensä siis 40 pistettä!!!! Lähes 2 päivän pistemäärä.

Tämän vertailun tarkoitus ei ole mollata miehen ruokailutapoja, vaan lähinnä jäin miettimään todella sitä, että tuo megahampurilaisateria kurkkumajoneesilla ei ole ollut itsellenikään mikään harvinainen juttu aiemmin. Siis yhdessä ateriassa kahden päivän kalorit... huh huh! Täytyy siis todella miettiä MILLÄ herkuttelee. En väitä ettenkö ikinä enää sorru megahampurilaiseen tms., mutta täytyy todella harkita, milloin on sen rasvapaukun tarpeessa - ei joka viikko, eikä edes joka kuukausi...

Meillä ruokavalio on ollut ennen pojan syntymää aika roskaruokapainotteinen: Mäkkäri, Hese, PizzaHut, Kotipizza, Kebab-paikat ja lisäksi ravintolat kunnon pihvin, lisukkeiden ja jälkiruokien kera. Kotiruoka on ollut harvinaisempaa kuin ulkona syöminen. Uudet tavat alkoivat pojan syntyessä, jotenkin lapselle haluaa kuitenkin antaa terveelliset elämäntavat. Ja täytyy sanoa, että meillä terveellisimmin syö tosiaan poika. Pienestä pitäen hän on rakastanut kasviksia ja hedelmiä. Suurin osa vanhemmista valittaa, etteivät lapset syö kasviksia. Meillä pojan lautaselta katoaa ensin kasvikset, sitten peruna/pasta ja viimeiseksi hieman lihaa (kala tai kana parhaiten). Jotain kuvaa antaa se, että 4v neuvolassa terveydenhoitaja kysyi pojan lempiruokaa, niin vastaus oli "omena". Terveydenhoitaja kysyi uudelleen: "mitä oikeaa ruokaa syöt kaikkein mieluiten?" ja pojan vastaus: "kiiviä ja klementiiniä". Siinä vaiheessa nainen katsoi minua kysyvän näköisenä, joten oli pakko vastata, että näin on, poika syö eniten kasviksia ja hedelmiä ja "oikea ruoka" on toisella sijalla. Eli oma kysymykseni lastenhoitopalstoilla on: "miten saada lapsi syömään lihaakin?"