Oho!

Kävin jo tänä aamuna Painonvartijoiden puntarissa, kun oli vapaapäivä. En ole ehtinyt oikein katsella tarkkaan syömisiäni tällä viikolla enkä käynyt omalla vaa'allakaan, joten yllätys oli melkoinen PV-puntarilla. Oletin kyllä, että paino on hieman pudonnut, mutta ajatus oli jostain puolesta kilosta...

Sellaisia selkeitä huomioita omista syömisistä ja muusta voi tehdä tällä hetkellä seuraavia:

- hampurilais/pizzapaikassa voi ottaa salaatin ja senkin mielellään ilman kastiketta
- ravintolassakin voi valita 3 lajin ruokailun kevyin vaihtoehdoin
- tuntuu kivalta kun vaatteet alkaa löystyä (kokeilin numeroa pienempiä farkkuja juuri)
- hedelmä tms on hyvä napostelupala töissä kahvitauolla
- kahvipöydässä kylässä ei tarvitse ottaa joka sorttia vaan voi valita pari sellaista kaikista herkullisinta
- herkuttelusta ei saa jäädä huono omatunto tai paha mieli -- kun herkuttelee niin tekee sen sitten kunnolla, mutta ei joka päivä

Ostin viime viikolla Painonvartijoiden uusia kuppikeittoja. Toista olen maistanut (tomaatti-mozzarella-pinaatti) ja se on tosi hyvää. Sinne kun pistä krutonkeja tai ruisleivän paloja niin tuli ihan hyvää syötävää. Ja pisteitä keitossa on vain 0,5 per annos!

Kaikista tärkeimpinä muutoksina itse pidän näin parin kuukauden jälkeen tuota, että osaan valita hampurilais/pizzapaikassa salaatin. Oma suosikkini on yleensä kanasalaatti ja nyt kun sitä on tullut vertailtua näissä "pikapaikoissa" niin ehdottomasti järjestys on mielestäni: 1. Jokes (ex-Rolls), 2. Kotipizza, 3. MacDonalds ja 4. Hesburger.

Toinen tärkeä muutos on se, että olen alkanut töissä täyttää lautastani todella ihan oikeasti mallin mukaan: 1/2 - 2/3 lautasesta menee salaattiin ja lämpimiin lisukevihanneksiin, 1-2 perunaa tai pastaa ja sitten sitä lihapuolta sen verran kuin mahtuu ja ruisleipää. Töissä myös olen alkanut suosia meidän keittolounaita (halpoja ja hyviä, lisäksi niihin kuuluu salaattilautanen ja leipäannos), jotka on yllättävän hyviä ja täyttäviä. Prisman "Totuus ruoasta" -sarjassa oli kerran testattu, että samat ruoka-aineet ja kalorit + lasi vettä syödään sellaisenaan tai soseutettuna keitoksi niin yllättäen keitto piti nälän loitolla kauemmin kuin samat ruoat "palasina". Jännä juttu, jotenkin se liittyi siihen kauanko minkäkin tyyppinen ruoka pysyy ja venyttää vatsalaukkua.